Vocabulari de criptomonedes: 25 termes que has de conèixer

El mon de les criptomonedes no és fàcil. Està ple de termes força complicats que son importantisim per arribar a entendre com funcionen i que ens poden aportar.

Per això aquí et deixem un vocabulari de criptomonedes amb 25 termes molt importants que t’ajudaràn a entendre molts aspectes clau.

Vocabulari de criptomonedes: 25 termes molt importants

Altcoin: Prové de “Alternative coin” es a dir moneda alternativa. Son totes les criptomonedes que no son el Bitcoin.

Adreça: Es una combinació única de nombres i lletres que serveixen per identificar els diferents usuaris de la blockchain de forma encriptada. Un exemple d’adreça: 14qViLJfdGaP4EeHnDyJbEGQysnCpwk3gd

Bitcoiner: Persona que te Bitcoins o que al menys dona suport al projecte Bitcoin

Ballena: Es el nom que se li dona a les persones que tenen una gran quantitat de criptomonedes als seus moneders

Blockchain: Imagina un llibre de comptabilitat públic, en la que cada pàgina es un bloc on s’emmagatzema la informació que està disponible per a tothom, de forma encriptada , e totes les transaccions que es fan a aquesta blockchain. Es la base de les criptomonedes.

Binance: Es el Exchange mes gran del mon en quant usuaris i diners dipositats. Va ser creat l’any 2017 per l’emprenedor xinès Changpeng Zao.

Cardano (ADA): Una de les 5 criptomonedes mes importants, va ser creada l’any 2017 per Charles Huskinson en forma d’una escissió del projecte Ethereum. Utilitza la 3ª generació de la Blockchain 3.0. Es coneguda per ser projecte que te característiques importants de les 2 criptomonedes mes importants i ser mes eficient tant en velocitat com energèticament.

Criptomoneda: Monedes digitals que utilitzen tecnologies criptogràfiques per donar seguretat a les transaccions

Criptografia: La criptografia es el camp d’estudi que mitjançant xifres i codis s’encarrega de protegir la informació

DeFi: Contracció de “Decentralized Finance” es a dir finances descentralitzades. Es un moviment que incentiva i aspira a que les finances s’efectuïn sense un organisme centralitzador, com al sistema financer actual

Deflació: Disminució del nivell general de preus de béns i serveis en una economia.

Diner FIAT: Son els diners emesos pel banc central que només tenen valor per la confiança

Dogecoin: Criptomoneda creada en forma de broma o de “mem” l’any 2013. Es una moneda que ha donat molts titulars al pujar de preu molt ràpidament a causa de tweets de Elon Musk i una forta especulació, sempre amb un tó irònic i graciós

Ethereum (ETH): La segona criptomoneda mes important, creada l’any 2014 per Vitalik Buterin es una moneda que usa una segona generació de la Blockchain (2.0) en la que es poden construir aplicacions al voltant el que la fa molt mes escalable.

Exchange: Plataforma de intercanvi en la que es poden canviar diners fiduciaris per criptomonedes i a l’inrevés. Son plataformes generalment de fàcil us i on les persones no especialitzades inverteixen en criptomonedes. Son plataformes que han facilitat la popularització del mon cripto

Gas: Es el nom que se li dona a les comissions que s’han de pagar alhora de utilitzar la blockchain

Inflació: Augment del nivell general de preus de béns i serveis en una economia.

Initial Coin Offering (ICO): Es un procés de finançament que es fa mitjançant la emissió de noves criptomonedes. Es na alternativa que cada vegada mes empreses utilitzen com a via de finançar-se de forma mes directa i rapida evitant molts tràmits burocràtics.

Moneder: Es el lloc o plataforma en el que els usuaris de criptomonedes emmagatzemar, guardar y enviar criptomonedes

Moneda digital del banc central (CBDC): Es la versió digital de les monedes FIAT emeses pels bancs centrals. Les CBDC volen digitalitzar l’ús dels diners estàndard per fer les transaccions mes eficients i mes fàcilment seguibles

Minar: Un procés en el qual s’agreguen blocs a la famosa Blockchain, verificant les transaccions per mantindre el bon funcionament d’aquestes .També és el procés mitjançant el qual es creen nous Bitcoins o algunes altcoins.

Miners: Son les persones que participen en la verificació de la blockchain i la creació de noves criptomonedes. Poden ser empreses especialitzades, tècnics en la computació o simplement aficionats a la tecnologia i al mon cripto

Non-Fungable Token (NFT): Un NFT és un actiu digital únic, que utilitza el blockchain per assegurar la seva autenticitat. Molts NFT son peces d’art, musica o altres continguts audiovisuals.

Satoshi Nakamoto: La persona o el grup de persones (encara a l’anonimat) que van crear Bitcoin

Vocabulari de criptomonedes: 25 termes que has de conèixer

Espero que aquest vocabulari de criptomonedes t’hagi agradat.

Si t’ha agradat, et recomano que et passis pel meu blog per llegir articles relacionats.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *